Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Είναι στιγμές που αμφιβάλλω για τα πάντα

    Το πρόσωπο του σα νερό που κυλάει σε ακανόνιστα σχήματα, τόσο ακανόνιστα και απρόσμενα όπως και οι εκφράσεις που παίρνει το πρόσωπο του. Το γέλιο του, αχ το γέλιο του, ρυθμικό σαν τις σταγόνες της βροχής,νοσταλγικό. Είχα καιρό να τον ακούσω να γελάει. Το πρόσωπο του είχε αλλάξει,   είχε εντονότερες γωνίες και τα μαλλιά του είχαν πια μακρύνει. Φορούσε το κρεμαστό που του είχα αγοράσει όταν ο καθένας πήρε το δρόμο του, και ο δρόμος αυτός δεν ήταν κοινός. Το κρατούσε σφιχτά, σα φυλακτό ένα πράγμα. Φαίνεται να έχει ωριμάσει, οι κινήσεις του έχουν αλλάξει είναι πιο..αυτόματες,ελεγχόμενες. Συνήθιζε να κουνάει περίεργα τα χέρια του, με έναν περίεργο τρόπο, λες και ήθελε να σε κάνει να τον προσέξεις. Εγώ τον πρόσεχα, τον παρατηρούσα,κάθε κίνηση του ήταν ξεχωριστή. Και αυτά δεν είναι λόγια του αέρα. Ποτέ δεν του είπα ότι τον αγαπάω. Ποτέ δε μου το είπε και εκείνος, και το κακό σε αυτόν τον άνθρωπο ήταν  ότι εξέφραζε τα συναισθήματα του με τον χειρότερο τρόπο, σε απωθούσε και δε σε άφηνε να πλησιάσεις. Έχτιζε τείχη από εγωισμό και ζούσε μονάχα για τον εαυτό του.

΄΄Νιώθω περίεργα,νιώθω μόνος.'' , μου είπες σήμερα. Και τελικά πως γίνεται όλοι να νιώθουμε τόσο μόνοι, αφού έχει ο ένας τον άλλο; Άνθρωποι μόνοι, σε φωτεινές πόλεις και σε γεμάτους δρόμους. Εγώ δεν τα είχα σχεδιάσει έτσι. Είμαστε η γενιά που ντρέπεται να εκφράσει τα συναισθήματα  της,που θεωρεί ντροπή τον έρωτα και να λέει σ'αγαπώ όταν το νιώσει. Για αυτό είμαστε μόνοι, γιατί παρόλο που έχουμε ανθρώπους δίπλα μας τους απομακρύνουμε όλο και πιο πολύ μακριά μας. Είμαστε μόνοι γιατί σταματήσαμε να μιλάμε για αυτά που νιώθουμε. Βουλιάζουμε.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Στιγμές παγωμένες στο χρόνο.








Φωτογραφίες από το παρελθόν. Μας θυμίζουν όσα ζήσαμε, όσα ήμασταν, όσα δε μπορούμε να έχουμε πια. Αλλά αν αφεθούμε μπορούν να μας παγώσουν μαζί τους. Γιατί δε μπορείς να περάσεις ολόκληρη τη ζωή σου ξεφυλλίζοντας παλιές φωτογραφίες. Δε μπορείς να ζητάς την επιστροφή στο παρελθόν, δε είναι εφικτή, αλλά ακόμη και αν ήταν δε θα ήταν αρκετή. 
Αύγουστος  μέσα από μία φωτογραφία, από ένα μπλουζάκι και από τη μυρωδιά του σαμπουάν σου. Γλυκά, όμορφα. . Μοιάζουμε χαρούμενοι, όλοι, όχι μόνο εσύ και εγώ. Γιατί να χρειάζεται να μιλάω για αυτό σαν κάτι πολύ μακρινό και απλησίαστο; 

Οι άνθρωποι αλλάζουν, οι παρέες αλλάζουν. Αυτός κάποια στιγμή θα φύγει,γιατί αυτό κάνει πάντα. Δεν πειράζει όμως, γιατί θα είμαστε μαζί και σε αυτό. Γιατί ακόμα και αν θέλεις εσύ να φύγεις, δε θα σε αφήσω εγώ.